BOZOK ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Yozgat ve Yöresinde Ziraat Fakültemiz Bir İlki Gerçekleştirdi

Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi arazilerinde yaklaşık iki dekar alanda Yozgat için bir ilk olan kuşkonmaz dikimleri gerçekleştirildi. Dikimlere Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Yakupoğlu, Arş. Gör. Cüneyt Civelek’ de katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ İklim yönünden seçici olmayan ve soğuklara dayanıklı bir bitki olarak bilinen kuşkonmazın Yozgat ve yöresinde  yetiştirilmesi yönünden oldukça uygun bir bitki olduğunu belirterek : “Çok yıllık bir bitki olan Kuşkonmaz sebzelerin “Aristokratı” olarak kabul edilir. Dünyada en çok kuşkonmaz üretimi Çin’de yapılmaktadır. Ülkemizde ise üretimi 25 ton civarındadır. Özellikle folik asit, potasyum, C ve K vitaminleri ve lif içeriği bakımından oldukça zengin, diğer taraftan kalori içeriği düşük olduğundan sağlıklı diyet için iyi bir sebzedir” dedi.